Recept na škvarkovou pomazánku z Našeho masa, kterou připravíte za pár minut
Škvarková pomazánka má v české kuchyni dlouhou tradici. Její příprava sahá daleko do minulosti, kdy bylo zvykem zpracovávat celé prase, tak aby žádná část nepřišla nazmar. Škvarky, získané z rozpuštěného sádla, se staly nejen základem pro mnohé pokrmy, ale i samostatnou delikatesou.
Dobrou zprávou je, že příprava škvarkové pomazánky je poměrně jednoduchá. Osvědčený recept s námi sdílel šéfkuchař Martin Zavoďan, kterého můžete znát z řeznictví Naše maso.
Suroviny:
- 2 kg přeštických škvarků
- 270 g bílé cibule
- 270 g Našich okurek
- 120 g hořčice z Lokálu
- 27 g soli
- 6,7 g mletého černého pepře
- 400 g vyškvařeného přeštického sádla
Postup:
- Cibuli nakrájejte na větší kostky, opečte dozlatova a smíchejte s ostatními surovinami kromě sádla.
- Vše promíchejte a umelte na mlýnku (na nejmenší řezné desce).
- Vmíchejte povolené sádlo, aby byla pomazánka krásně hladká.
Ještě rychlejší varianta? Škvarkovou pomazánku si můžete koupit na doma přímo v řeznictví Naše maso.
Hotovky ve skle
Otevřít, nalít do kastrůlku, ohřát – a podávat! V Akonzervě v Jenči za Prahou vaří oblíbené omáčky podle receptur z restaurací Ambiente, plní jimi sklenice a pak je v tlakovém hrnci zavařují. A pár takových sklenic se vyplatí přibalit na chalupu nebo do apartmánu – prostě všude tam, kde máte k dispozici kuchyňku. Hotovku v podobě gulášové polévky, dršťkovky, svíčkové či rajské pak můžete servírovat raz dva! Kupujte na e-shopu Našeho masa.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.