facebook
instagram

Sekaná: kavárna s módním butikem, nový kurz sushi a karlínské brunche

3. října 2024
Vypít Labutí jezero, vysrknout ústřici, povečeřet design, poslechnout si michelinské hvězdy a vypít kávu pro dobrou věc. Do toho všeho se můžete pustit, jen co si vychutnáte nejčerstvější porci Sekané. Link na novinky z gastronomie najdete v profilu.

Co dalšího se u nás děje?

Chcete vědět o všech novinkách, akcích a zkrátka všem, co se v Ambiente chystá? Stačí sledovat náš kalendář.
Kalendář akcí.

Novinky ve vaší čtvrti

Milovníci plněných croissantů a sběrači kavárenských razítek můžou pendlovat mezi Holešovicemi a Karlínem. Právě tam totiž nedávno otevřela druhá pobočka podniku Supernova

View post on Instagram
 

Výběr míst, kam vyrazit na kávu, se opět rozšířil i obyvatelům Vinohrad. Podnik Mezi srnky otevřel v pořadí třetí pobočku v Americké ulici a láká na bohaté snídaňové menu.

View post on Instagram
 

Útulnou kavárnu, ve které se můžete třeba schovat před deštěm, najdete U Kanálky 5. V May Café vám nabídnou výbornou snídani a také ovocné matcha latte, aktuálně velký hit. 

View post on Instagram
 

Na pálivé nudle a ramen vyrazte do Dejvic. V ulici Na Hutích servírují obě klasiky v Chop Chop Chilli

View post on Instagram
 

Kam po pořádné kultuře na pořádný drink? Naproti Národnímu divadlu otevřel koktejl bar Forbína. Interiér je dílem studia Olgoj Chorchoj a drinky mají příhodné názvy – třeba Labutí jezero, Sluha dvou pánů, Rusalka nebo Prodaná nevěsta.

View post on Instagram
 

Už brzy…

…se Dejvičtí dočkají další kavárny. A ne tak ledajaké – Ademi Shop Café otevírají módní návrhářka Adéla Mitrengová a fotograf Vojtěch Tesárek spolu s pražírnou Šťáva. Na poličkách najdete módní kousky Adéliny značky Ademi a v nabídce čerstvě praženou kávu přímo od Gábiny a Standy. Nejen před blížícími se Vánocemi to bude ideální místo, kam zajít pěkně při jednom pro dárky i na šálek kávy.

View post on Instagram
 

Na místě, kde dříve stála The Farm (Korunovační 17), už brzy otevře nový podnik Matilda. Servírovat budou vlastní těstoviny, italské pečivo, naturální vína a Itálií inspirované drinky i kávu. 

View post on Instagram
 

Skvělou zprávou je, že přibude další kavárna ze sítě Mezi řádky, která dává příležitost lidem s hendikepem. Podnik u metra Bořislavka bude díky velkému, prosvětlenému prostoru velmi příjemným místem na práci i posezení. 

Nově na menu

Co si dát na podzim dobrého? Do karlínského podniku Kro, vyhlášeného nejen výtečným pečeným kuřetem, můžete nově na brunch. O víkendech i v týdnu.

Restaurace Alma zase láká na elegantní novinku – ústřice Oysri s broskvovou granitou a tabaskem. Doporučujeme zapíjet koktejlem, anebo rovnou šampaňským! 

View post on Instagram
 

Chuť na sladké můžete vyřešit v cukrárně Myšák. Na pultu právě přibyly ovocné plundry. 

View post on Instagram
 

Nebo se nalaďte na podzim – s topinkou s houbami, mandlovou ricottou a hrozny v Bjukitchen.

View post on Instagram
 

Kdo je z Brna a váhá, kam pro kvalitní maso – už nemusí! Řeznictví Naše maso sem od září pravidelně dováží. A takhle se slavil historicky první dovoz před Lokálem U Caipla:

View post on Instagram
 

Události, kurzy a podcasty  

Ještě nemáte plány na zbytek týdne? Hurá na Designblok! A až vám ze vší té krásy vyhládne, zamiřte na jeden z pop-upů Cirque.Menu v Bastionu na Florenci. Ve čtvrtek 2. října se o masité menu postarají řezníci z Kantýny, ostatní večery – 3.–6. října – si kreativní šéfkuchař František Skopec a designér Ivo Jedlička zopakují svůj gastronomicko-designový pop-up Cooking the Craft. Jejich chody budou naopak čistě vegetariánské. 

Nadšenci i profesionálové z gastronomie si jistě nenechají ujít 10. ročník Culinary Symposia, které se uskuteční 14. října v pražské Hybernii. Na programu budou debaty s michelinskými šéfkuchaři a dalšími profíky z oboru od nás i z celého světa.

View post on Instagram
 

Prohloubit si baristické znalosti, ochutnat nejrůznější kávy a osobně se poznat s tvářemi českých pražíren můžete o druhém říjnovém víkendu na Prague Coffee Festivalu v Holešovické tržnici. 

View post on Instagram
 

Něco nového se vždy zaručeně naučíte v centru inovací a vzdělávání UM na Národní 28. Na programu nedávno přibyly kurzy Příprava sushi, Jak jíst chytře a už chystají další – pro milovníky ceremonií, čaje a nápoje matcha. Máte chuť rozšířit si obzory?

View post on Instagram
 

Ať už vyrazíte kamkoliv, k poslechu na cestu doporučujeme nejnovější díl podcastu Co dům dal o historii domu, kde dnes stojí Lokál Dlouhááá, nebo epizodu o zavírání podniků v zářijovém dílu Velké Žranice

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.