Co jsme servírovali v Ambiente v září? Pop-upová jízda, vůně langošů i velké oslavy
Langošová jízda
Co se stane, když se karlínská Eska spojí s Langōs Fry Day a Garage22? To jsme na vlastní chuťové pohárky zjistili 9. září v Esce. Kromě dvou druhů langošů se podávaly také lahodné koktejly – Fiesta Margarita a Eska Negroni, které krásně ladily s uvolněnou poprázdninovou atmosférou. Kdy si dáme repete?
Naše maso v Brně
Všichni víme, že v Brně to žije! A tak jsme rádi, že si teď už můžete objednat dovoz z e-shopu Naše maso i v našem druhém největším městě. Na oslavu této novinky jsme 10. září uspořádali grilovací besedu Našeho masa v brněnském Lokálu U Caipla. Na menu byly perfektní steaky, burgery a samozřejmě pivo!
Odstartoval sedmý ročník Zlaté pípy
Interní soutěž výčepních ze všech restaurací Ambiente, ve kterých čepují Plzeňský Prazdroj, zná nové finalisty. V boji o Zlatou pípu se v letošním ročníku utkají výčepní z Lokálu Dlouhááá, Hamburk, U Bílé kuželky, U Jiráta, Nad Stromovkou a U Zavadilů, odkud pochází úřadující vítěz Pavel Láf. Ten se pokusí vítězství obhájit. Partu doplní výčepní z Pultu a Kuchyně. Pokud chcete jednotlivé soutěžící lépe poznat, vzhůru sem!
Zářijová degustace ve Vin de Marie
Také máte pocit, že léto nějak moc rychle uteklo? Milovníci vína si ho aspoň symbolicky prodloužili díky degustaci vín ve Vin de Marie, která proběhla 14. září. Účastníci si vychutnali šest vín nabitých energií, které je zákonitě přenesly zpátky do prosluněných dnů. Chcete se zúčastnit příští degustace? Pak mrkněte sem.
Klub Ambiente v podzimním hávu
Podzimní sklizeň dorazila do klubu Ambiente! Na pozdně letních procházkách designérka Markéta Krčková nasbírala přírodniny, které mohou být tak trochu i surovinou na vaření. Divokou mrkev, kukuřici, slunečnici, česnek i volně rostoucí kmín naaranžovala do barevných potravinářských přepravek. Už jste novou výlohu klubu Ambiente viděli? Jak se vám líbí?
A mimochodem v září jsme v klubu servírovali jedinečnou rakytníkovou limonádu z Pastacaffé. Mňam.
Pop-up Cooking the Craft
Mladý designér Ivo Jedlička a kreativní šéfkuchař František Skopec spojili síly a dali vzniknout projektu Cooking the Craft. Zatímco Ivo vytvořil unikátní kolekci nádobí o šesti designech, ke které ho inspirovaly kuchařské techniky i zkušenosti nasbírané v kuchyni UMu, František připravil vegetariánské menu. Společně vzdali hold oběma řemeslům prostřednictvím komorního pop-upu Cooking the Craft, který proběhl 20.–22. září v prostorách UMPRUM.
Vzhůru na houby
Znáte projekt Ke kořenům? Dvoudenní seminář se zaměřuje na lokální suroviny a zahrnuje i výjezdy k zemědělcům, výrobcům a dalším lidem z oboru. Propojuje tak kuchaře s farmáři – a také profíky napříč gastronomií. V září jsme se věnovali houbám a následně si připravili několikachodové houbové menu. Už brzy odhalíme další téma.
Zapoj se
Milujete dobré jídlo a chcete přinášet radost i ostatním? Pak vzhůru do gastronomie! Mrkněte na náborový web zapojse.ambi.cz, najdete tam přehled volných pracovních míst v Ambiente. V září jsme pro Zapoj se také fotili novou kampaň, kterou byste v následujících týdnech neměli minout (doslova).
Sunday Roast
Zářijové neděle patřily Sunday Roast, akci, která se pravidelně odehrává v Café Savoy. A co se skví na menu? Roštěná s omáčkou, vepřová porchetta nebo dýňový koláč. Jako doprovod se nabízejí restované brambory, pečená zelenina a yorkshirský puding. Dobrou zprávou je, že Sunday Roast si můžete užít i během října. Stačí si udělat rezervaci.
22 kohoutů
V září proběhl také třetí ročník festivalu piv 22 kohoutů – kde jinde než na dvorku u Dvou kohoutů. Návštěvníci si užili hned tři stage: ležák & ale, sour & wild, nealko & nízko. Navíc mohli degustovat i po 2 dcl. O skvělou atmosféru se postarala nejen výborná piva, ale také DJs.
Půl na půl
Už od léta jsme se těšili na pop-up Půl na půl, který si připravila Kristína Nemčková společně s Martinem Štanglem. Po tři večery, konkrétně 26. až 28. září, se v degustační restauraci Štangl podávalo šest chodů z lokálních sezonních surovin.
Na menu nechybělo české wagyu s lilkem, miso a křenem nebo třeba pečená cuketa doplněná tvarohem, petrželí a bezinkou. Díky příkladné souhře Martina a Kristíny vznikly skvostné a nevšední chuťové kombinace, na které budou hosté ještě dlouho vzpomínat.
15 let Lokálu Dlouhááá
Lokál Dlouhááá má pomyslnou občanku! V sobotu 28. září jsme řádně oslavili patnácté narozeniny historicky prvního Lokálu a užili si dlouhou noc, během které teklo pivo proudem. Štamgasté i náhodní kolemjdoucí mohli ochutnat speciální klobásu nebo si zatančit za zvuku harmoniky. Už teď se nemůžeme dočkat, až bude Lokál Dlouhááá slavit plnoletost!
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.