Špekáček „na hranolky“
„Je to strašně jednoduché!“ ujišťuje František Kšána z Našeho masa. „Špekáček rozříznete ne klasicky ,na ježka‘, ale podélně, a to víc, než je zvykem.“ Začněte jako vždycky, tedy na špičce špekáčku, ovšem místo abyste skončili u „uší“, směle veďte řez dál, až k druhému konci. Tímto způsobem špekáček nařízněte po všech stranách, tedy de facto na čtvrtiny.
Výhody? „Lépe a rovnoměrněji se opéká a hezky se propeče uvnitř, přitom má krásné nožičky,“ pochvaluje si František a poznamenává, že tento styl přinesl do Ambiente Tomáš Karpíšek. „A hlavně – hotový špekáček je krásně otevřený, takže když ho pak servírujete dětem, snadno se vám prořízne do čtyř ,hranolek‘, které se jim tak dobře jedí.“
Odpadá tak intuitivní pižlání „buřtu“ v přítmí u táborového, případně rodinného ohně – neodolatelně vypečenou čtvrtinku špekáčku si junior vezme zkušeně do ruky, a může nonšalantně pokračovat v debatě o Gormitech či Winx.
Na instruktážní video s Frantou Kšánou, který tímhle způsobem krájí „náš špekáček“ z přeštického vepře, se můžete pro kontrolu podívat tady.
Článek vyšel v letním čísle časopisu A*, které si můžete zdarma brát v restauracích Ambiente. Užijte si ho!
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.