facebook
instagram

Lokál Dlouhááá oslavil 15. narozeniny! Jak probíhal narozeninový večírek?

8. října 2024
Foto:Aleš Král
Lokál Dlouhááá může nabídnout hned několik zajímavých čísel: délka podniku je necelých 70 metrů, pivo se čepuje z 12 tanků a pro hosty je k dispozici 270 židlí. Letos k nim přibyl další pozoruhodný údaj – jelikož se první z Lokálů otevíral 28. září 2009, oslavil tento rok své 15. narozeniny.  A to si žádalo pořádnou oslavu.

Lokál Dlouhááá

Historicky první a doslova nejdelší Lokál – má 73 metrů, na kterých roznášíme pivo z 12 tanků a kde se denně otočí i 1 500 hostů. Díky rušné adrese v samém centru Prahy je tady pořád plno a živo, a tak to máme rádi. Stavte se k nám posedět, nebo si jídlo a pivo objednejte online a nechejte přivézt až domů.

V místě, kde kdysi fungovala arabská restaurace Dahab, si hosté již patnáct let vychutnávají pečlivě ošetřené pivo a pokrmy tradiční české kuchyně. Nejinak tomu bylo i v sobotu 28. září 2024, kdy na narozeninovém menu nechyběly stálice jako talián, nakládaný hermelín nebo až téměř sváteční pražská šunka se smetanovým křenem.

Mezi hlavními chody se pak skvěla jedna perla české gastronomie za druhou: kančí guláš, pečená kachna, svíčková, řízek s bramborovým salátem a ikonický smažený sýr, který je součástí jídelního lístku od úplného začátku a kterému Lokál vrátil zašlou slávu. 

Oslavu tak bylo možné zahájit obědem, byť zpočátku slavnostní náladě nic nenasvědčovalo. Podnik byl během brzkého odpoledne sice zaplněný do poslední židle jako obvykle, ovšem pouze balonky nad výčepem dávaly tušit, že se jedná o výjimečný den. S přicházejícím večerem se však atmosféra proměnila, zejména díky dvojici harmonikářů.

I přes plný podnik se oslava odehrála v „úzkém kruhu rodinném“. Kromě štamgastů zavítali do Lokálu také současní a bývalí zaměstnanci, pogratulovat dorazil i Tomáš Karpíšek. 

View post on Instagram
 

Žádný narozeninový večírek se neobejde bez dortu a dárků. O to první se postarala cukrárna Myšák, která připravila hned několik svých větrníkových dortů, to aby se dostalo na každého. Dárek v podobě 150 centimetrů dlouhé klobásy věnovalo Amaso, které se inspirovalo nejen výročím, ale i přízviskem prvního z Lokálů. 

Dárky rozdával též samotný Lokál, a to svým nejvěrnějším štamgastům. Ti si kromě několika piv na účet podniku odnesli také plátěnku nebo tričko, které jim budou navždy připomínat slavnostní sobotní večer.

Hosté v průběhu narozeninového dne mohli obdivovat také sbírku pivních tácků, které Lokál Dlouhááá za svou patnáctiletou existenci nashromáždil. Ti odvážnější pak navrhli vlastní, stačilo svou ideu zvěčnit tužkou na prázdném pivním tácku. Celkem se jich na konci dne sešlo více než tři sta. Co s nimi bude dál? Vybere se ta nejlepší ilustrace, která následně ozdobí skutečné pivní tácky v Lokálu Dlouhááá. 

Celý večer se nesl v uvolněném duchu a přátelské atmosféře. Vyjma přípitku, krájení dortů a živé hudby panovala hlavně volná zábava zahrnující spoustu vypitých piv, zelených a panáků pětileté košer slivovice od Jelínka, která se po delší době vrátila na nápojový lístek. Bujará oslava probíhala do pozdní noci, ještě dlouho poté, co harmonikáři dohráli svou poslední píseň.

Jak oslava probíhala? Podívejte se do galerie

Tak na dalších minimálně 15 let! 

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.