Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.10 zajímavostí z Bokovky, které jste možná (ne)tušili
VínoOsobnosti gastronomieRoman Novotný: Vína mám pod zámkemRozhovor s Romanem Novotným, sommelierem nově otevřené Bokovky v Dlouhé 37. Hospodská historieCo všechno zažil dům, kde sídlí Bokovka?Dům U Zeleného stromu je místem, jež bylo doslova křižovatkou mnoha zajímavých profesí a životů místních obyvatel.Co se děje v gastruVínoOsobnosti gastronomieJan Hřebejk: Bokovka by měla být synonymem pro vinný barJan Hřebejk a Darina Křivánková. Oba žijí filmem i jídlem. VínoSurovinyZrají jako víno. Se sommeliérkou Lindou Piaskowskou o sýrech z BokovkyKdyž popíjíte víno, brzy dostanete chuť i na něco k zakousnutí. Co takhle kousek dobře vybraného sýra? Tady je úvod do …ZákulisíDo Bokovky přinesli světlo z vesmírného korábuSeznamte se s mužem, který je spoluautorem originálních lustrů v Bokovce – designérem Michalem Froňkem. ZákulisíMedvídek a spol aneb Umělecká díla, která zdobí BokovkuPrůvodce „Bokovkou uměleckou“ přímo od zdroje: v podání Aleše Najbrta, jednoho z Bokovkářů-zakladatelů. VínoOsobnosti gastronomie„Pravdiví jsme jen střízliví. Alkohol dělá s člověkem přesný opak.“Rozhovor nejen o pravdě ve víně.Pro inspiraciVíno4 tipy na filmy, ve kterých hraje hlavní roli vínoDoplňte zásoby v domácí vinotéce – a pak už se jen pohodlně usaďte!VínoKvalitní vína ze zapomenutého dvorku. Jaká je Bokovka v Dlouhé ulici?Vinný klub Bokovka otevírá dnes v 18 hodin. Kde? Ve dvoře domu U Zeleného stromu v Dlouhé ulici 37. caretcaret
VínoOsobnosti gastronomieRoman Novotný: Vína mám pod zámkemRozhovor s Romanem Novotným, sommelierem nově otevřené Bokovky v Dlouhé 37.
Hospodská historieCo všechno zažil dům, kde sídlí Bokovka?Dům U Zeleného stromu je místem, jež bylo doslova křižovatkou mnoha zajímavých profesí a životů místních obyvatel.
Co se děje v gastruVínoOsobnosti gastronomieJan Hřebejk: Bokovka by měla být synonymem pro vinný barJan Hřebejk a Darina Křivánková. Oba žijí filmem i jídlem.
VínoSurovinyZrají jako víno. Se sommeliérkou Lindou Piaskowskou o sýrech z BokovkyKdyž popíjíte víno, brzy dostanete chuť i na něco k zakousnutí. Co takhle kousek dobře vybraného sýra? Tady je úvod do …
ZákulisíDo Bokovky přinesli světlo z vesmírného korábuSeznamte se s mužem, který je spoluautorem originálních lustrů v Bokovce – designérem Michalem Froňkem.
ZákulisíMedvídek a spol aneb Umělecká díla, která zdobí BokovkuPrůvodce „Bokovkou uměleckou“ přímo od zdroje: v podání Aleše Najbrta, jednoho z Bokovkářů-zakladatelů.
VínoOsobnosti gastronomie„Pravdiví jsme jen střízliví. Alkohol dělá s člověkem přesný opak.“Rozhovor nejen o pravdě ve víně.
Pro inspiraciVíno4 tipy na filmy, ve kterých hraje hlavní roli vínoDoplňte zásoby v domácí vinotéce – a pak už se jen pohodlně usaďte!
VínoKvalitní vína ze zapomenutého dvorku. Jaká je Bokovka v Dlouhé ulici?Vinný klub Bokovka otevírá dnes v 18 hodin. Kde? Ve dvoře domu U Zeleného stromu v Dlouhé ulici 37.
VínoJak vzniká šampaňské na míru? Pražská Bokovka ho má!Ve vinárně Bokovka se chladí limitovaná edice šampaňského, které vzešlo z dlouholeté spolupráce s vinařstvím R&L …VínoTeorie, tipy a trikyPárování vín a sýrů. Naučte se jednoduchá pravidlaTipy sommelierů z Bokovky, jak chytře kombinovat vína a sýry.VínoSvěží a energická vína, se kterými si prodloužíte létoVýběr someliérů AmbienteVínoOsobnosti gastronomieVína od Nepraše. Proč je zdobí mamutí kel? Už jste pili víno s klem? A co na té etiketě vlastně dělá? O jejím vzniku i o vínech pana Nepraše jsme si povídali s …Víno8 vín k vánočnímu stoluCo otevřít ke štědrovečerní večeři? Tady jsou doporučení sommelierů z Bokovky! VínoKam v PrazeNa sklenku i pro lahev. Kam v Praze zajít na naturální víno?Vinná procházka pražskými čtvrtěmi.caretcaret
VínoJak vzniká šampaňské na míru? Pražská Bokovka ho má!Ve vinárně Bokovka se chladí limitovaná edice šampaňského, které vzešlo z dlouholeté spolupráce s vinařstvím R&L …
VínoTeorie, tipy a trikyPárování vín a sýrů. Naučte se jednoduchá pravidlaTipy sommelierů z Bokovky, jak chytře kombinovat vína a sýry.
VínoOsobnosti gastronomieVína od Nepraše. Proč je zdobí mamutí kel? Už jste pili víno s klem? A co na té etiketě vlastně dělá? O jejím vzniku i o vínech pana Nepraše jsme si povídali s …
Víno8 vín k vánočnímu stoluCo otevřít ke štědrovečerní večeři? Tady jsou doporučení sommelierů z Bokovky!
VínoKam v PrazeNa sklenku i pro lahev. Kam v Praze zajít na naturální víno?Vinná procházka pražskými čtvrtěmi.
NNStředoevropská kuchyněSurovinyZelenina jako téma pro českou gastronomiiMalá lekce zbožíznalství. O půdě, krajových odrůdách a zeleninové tradici v Česku. Co se děje v gastruČervenec v Ambiente: kávový pop-up a beseda s šéfkuchařem Janem HartwigemČervenec v Ambiente přinesl kávový pop-up v Esce, diskusi v UMu s michelinským šéfkuchařem Janem Hartwigem a menší rekonstrukce podniků. NNReceptyStředoevropská kuchyněOkurková omáčka: Krémová, svěží i křupaváOkurková sezona? Vyzkoušejte svěží omáčku z čerstvých okurek. ReceptyItalské tiramisu podle Pasty FrescaChcete si doma připravit pravé italské tiramisu? Šéfkuchař Pasty Fresca nám prozradil recept na mistrovské dílo s mascarpone. Recepty17 receptů na lehká a výživná jídla nejen na létoCo vařit, když je horko? Recepty na lehká jídla plná chuti, zeleniny a sezonních surovin. MMHovězíGrilováníGrilování hovězího masa: jak na steaky a burgeryJak na hovězí maso, aby bylo perfektně propečené, šťavnaté a plné chuti? Objevte tipy od řezníků z Našeho masa a vychutnejte si doma ty nejlepší steaky a speciality z grilu. MMReceptyRecepty s masemVyzkoušejte osvěžující a jednoduché letní předkrmy z Pizzy NuovyLetní předkrmy z Pizzy Nuovy: recept na rajčatovou bruschettu se stracciatellou a hovězí carpaccio s majonézou. MPMPPivní průvodceRecepty s masemPivo v kuchyni. Jakou roli hraje a do kterých pokrmů se hodí?Recept na buřty na pivu i na kotletu s pivní omáčkou a k tomu tipy, jak vařit s pivem – sladká i slaná jídla.
NNStředoevropská kuchyněSurovinyZelenina jako téma pro českou gastronomiiMalá lekce zbožíznalství. O půdě, krajových odrůdách a zeleninové tradici v Česku.
Co se děje v gastruČervenec v Ambiente: kávový pop-up a beseda s šéfkuchařem Janem HartwigemČervenec v Ambiente přinesl kávový pop-up v Esce, diskusi v UMu s michelinským šéfkuchařem Janem Hartwigem a menší rekonstrukce podniků.
NNReceptyStředoevropská kuchyněOkurková omáčka: Krémová, svěží i křupaváOkurková sezona? Vyzkoušejte svěží omáčku z čerstvých okurek.
ReceptyItalské tiramisu podle Pasty FrescaChcete si doma připravit pravé italské tiramisu? Šéfkuchař Pasty Fresca nám prozradil recept na mistrovské dílo s mascarpone.
Recepty17 receptů na lehká a výživná jídla nejen na létoCo vařit, když je horko? Recepty na lehká jídla plná chuti, zeleniny a sezonních surovin.
MMHovězíGrilováníGrilování hovězího masa: jak na steaky a burgeryJak na hovězí maso, aby bylo perfektně propečené, šťavnaté a plné chuti? Objevte tipy od řezníků z Našeho masa a vychutnejte si doma ty nejlepší steaky a speciality z grilu.
MMReceptyRecepty s masemVyzkoušejte osvěžující a jednoduché letní předkrmy z Pizzy NuovyLetní předkrmy z Pizzy Nuovy: recept na rajčatovou bruschettu se stracciatellou a hovězí carpaccio s majonézou.
MPMPPivní průvodceRecepty s masemPivo v kuchyni. Jakou roli hraje a do kterých pokrmů se hodí?Recept na buřty na pivu i na kotletu s pivní omáčkou a k tomu tipy, jak vařit s pivem – sladká i slaná jídla.