Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Pizza diavola podle restaurace Pizza Nuova
ReceptyPesto ze špenátu a piniových semínek z restaurace Pizza NuovaPřipravte si oblíbené zelené pesto – potřebujete na to jen pár základních surovin.ReceptyTěstoviny inspirované tvarem půlměsíce. Recept na mezzaluni z Pizzy NuovaČerstvá pasta, rajčata San Marzano, mozzarella fior di latte a bazalka – nic víc, nic míň.Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemItalská klasika jinak. Jak připravit carpaccio se žampiony z Pizzy Nuova?Tenoučké a báječně ochucené. Takhle si ho připravíte doma!ReceptySlané pečeníRecept na pravou neapolskou pizzu podle Pizzy NuovaLehká, chuťově vyvážená a plná kvalitních surovin – přesně taková by měla být neapolská pizza. Jak na ni?ReceptyRecept na jednoduchou panna cottu s malinamiJe svěží, lehká a plná Itálie. S naší panna cottou podle receptu z Pizzy Nuova se dotknete nebe. ReceptyV hlavní roli špagety Ambiente! Recept na jednoduchou dobrotuPřipravte si špagety podle Ambiente! Jednoduchý, ale dokonale vyladěný recept, který si zamilujete.SurovinyServírujeme italskou burratu z ŘíčanReportáž z rodinné sýrárny v Říčanech, která zásobuje Pasta Frescu i Pizza Nuovu.caretcaret
ReceptyPesto ze špenátu a piniových semínek z restaurace Pizza NuovaPřipravte si oblíbené zelené pesto – potřebujete na to jen pár základních surovin.
ReceptyTěstoviny inspirované tvarem půlměsíce. Recept na mezzaluni z Pizzy NuovaČerstvá pasta, rajčata San Marzano, mozzarella fior di latte a bazalka – nic víc, nic míň.
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemItalská klasika jinak. Jak připravit carpaccio se žampiony z Pizzy Nuova?Tenoučké a báječně ochucené. Takhle si ho připravíte doma!
ReceptySlané pečeníRecept na pravou neapolskou pizzu podle Pizzy NuovaLehká, chuťově vyvážená a plná kvalitních surovin – přesně taková by měla být neapolská pizza. Jak na ni?
ReceptyRecept na jednoduchou panna cottu s malinamiJe svěží, lehká a plná Itálie. S naší panna cottou podle receptu z Pizzy Nuova se dotknete nebe.
ReceptyV hlavní roli špagety Ambiente! Recept na jednoduchou dobrotuPřipravte si špagety podle Ambiente! Jednoduchý, ale dokonale vyladěný recept, který si zamilujete.
SurovinyServírujeme italskou burratu z ŘíčanReportáž z rodinné sýrárny v Říčanech, která zásobuje Pasta Frescu i Pizza Nuovu.
Osobnosti gastronomieŠéfpizzař Pizzy Nuova: Při práci s pizzou je důležitá konzistentní kvalita a vnímavostJak se Láďa Švec vypracoval na šéfpizzaře Pizzy Nuovy, která se umístila mezi 30 nejlepšími pizzeriemi Evropy? Teorie, tipy a trikyDřevo, oheň, ruce – 8 zajímavostí o peci na pizzuJak a čím se zatápí v peci na neapolskou pizzu? Ohřáli jsme se po boku pizzaiola, který mistrně ovládá recept.Co se děje v gastruPizza Nuova je mezi 50 nejlepšími pizzeriemi Evropy!Pizza Nuova byla vyhlášena 49. nejlepší pizzerií v Evropě – tohle ocenění je pro pizzaře něco jako michelinská hvězda.ChlebaJeho rodina peče chleba už 300 let a jeho rukama prošly i bochníky z Pane NuovoKdo velí peci v Pane Nuovo? Jasně, že opravdový Ital! Slané pečeníLehké těsto a nadýchané okraje: Z jaké mouky se peče pravá neapolská pizza?V Pizze Nuova se denně zpracuje okolo sedmdesáti kilo mouky – jaké? A proč ji nedávno vyměnili za jinou?Slané pečeníNejtěžších je prvních 10 tisíc pizz, říká Ondřej Lufinka z Pizzy NuovaCo je na téhle práci tak náročné – a proč jsou důležitá léta praxe?Co se děje v gastruItalská pekárna Pane Nuovo: Co tu nakoupíte?V přízemí restaurace Pizzy Nuova je pekárna s italským chlebem a kávou. Práce v gastruOsobnosti gastronomieMarek Landsinger z Pizzy Nuova: Do lidí musíte investovatJaké to je šéfovat obrovské pizzerii v centru Prahy?caretcaret
Osobnosti gastronomieŠéfpizzař Pizzy Nuova: Při práci s pizzou je důležitá konzistentní kvalita a vnímavostJak se Láďa Švec vypracoval na šéfpizzaře Pizzy Nuovy, která se umístila mezi 30 nejlepšími pizzeriemi Evropy?
Teorie, tipy a trikyDřevo, oheň, ruce – 8 zajímavostí o peci na pizzuJak a čím se zatápí v peci na neapolskou pizzu? Ohřáli jsme se po boku pizzaiola, který mistrně ovládá recept.
Co se děje v gastruPizza Nuova je mezi 50 nejlepšími pizzeriemi Evropy!Pizza Nuova byla vyhlášena 49. nejlepší pizzerií v Evropě – tohle ocenění je pro pizzaře něco jako michelinská hvězda.
ChlebaJeho rodina peče chleba už 300 let a jeho rukama prošly i bochníky z Pane NuovoKdo velí peci v Pane Nuovo? Jasně, že opravdový Ital!
Slané pečeníLehké těsto a nadýchané okraje: Z jaké mouky se peče pravá neapolská pizza?V Pizze Nuova se denně zpracuje okolo sedmdesáti kilo mouky – jaké? A proč ji nedávno vyměnili za jinou?
Slané pečeníNejtěžších je prvních 10 tisíc pizz, říká Ondřej Lufinka z Pizzy NuovaCo je na téhle práci tak náročné – a proč jsou důležitá léta praxe?
Co se děje v gastruItalská pekárna Pane Nuovo: Co tu nakoupíte?V přízemí restaurace Pizzy Nuova je pekárna s italským chlebem a kávou.
Práce v gastruOsobnosti gastronomieMarek Landsinger z Pizzy Nuova: Do lidí musíte investovatJaké to je šéfovat obrovské pizzerii v centru Prahy?
MMRecepty s masemVaření s masemKuřecí prso s majoránkou a rýží: Rychlý oběd z LokáluJednoduchý recept na kuřecí plátek na přírodno s majoránkou a rýží. NNStředoevropská kuchyně„Domácí receptáře jsou nejcennějším zdrojem informací o české kuchyni,“ říká historička Jitka SobotkováDomácí vaření přiživuje tradici naší kuchyně stejně jako sezonnost na menu restaurací. Nejen o tom jsme mluvili s Jitkou Sobotkovou z Národního zemědělského muzea. MMHovězíTeorie, tipy a trikyVaření s masemSmash burger: Jak si doma připravit šťavnatý hit z fastfoodu?Co je smash burger? Plochý burger s křupavou kůrkou a sýrem, který si snadno zvládnete připravit sami. ReceptyZraje až 14 dnů a nejlíp chutná k pivu. Nakládaný hermelín z Lokálu U JirátaRecept na oblíbenou chuťovku k pivu. Naložte ji s česnekem, feferonkami a podávejte s čerstvým chlebem. MMHovězíZe života řezníkůAmaso nově kromě čestru zpracovává další plemena z českých chovů. Která to jsou?Dodavatelé masa do Ambiente nově pracují také s angusem, charolais a dalšími plemeny. Práce v gastruManažerka směny Míša z plzeňského Lokálu: Zásadní je osobní přístupRozhovor s manažerkou směny z plzeňského Lokálu Pod Divadlem. MMHovězíPoznáváme partie hovězího masa: karabáčekHovězí karabáček – méně známý kus masa mezi kližkou a šálem. Libový, šťavnatý a ideální na guláš i pečení. PPO čepování pivaStartuje osmý ročník soutěže výčepních Ambiente: Kdo letos zabojuje ve Zlaté pípě?V Ambiente startuje osmý ročník soutěže Zlatá pípa. Poznejte sedm výčepních, kteří se utkají nejen v pivním pětiboji.
MMRecepty s masemVaření s masemKuřecí prso s majoránkou a rýží: Rychlý oběd z LokáluJednoduchý recept na kuřecí plátek na přírodno s majoránkou a rýží.
NNStředoevropská kuchyně„Domácí receptáře jsou nejcennějším zdrojem informací o české kuchyni,“ říká historička Jitka SobotkováDomácí vaření přiživuje tradici naší kuchyně stejně jako sezonnost na menu restaurací. Nejen o tom jsme mluvili s Jitkou Sobotkovou z Národního zemědělského muzea.
MMHovězíTeorie, tipy a trikyVaření s masemSmash burger: Jak si doma připravit šťavnatý hit z fastfoodu?Co je smash burger? Plochý burger s křupavou kůrkou a sýrem, který si snadno zvládnete připravit sami.
ReceptyZraje až 14 dnů a nejlíp chutná k pivu. Nakládaný hermelín z Lokálu U JirátaRecept na oblíbenou chuťovku k pivu. Naložte ji s česnekem, feferonkami a podávejte s čerstvým chlebem.
MMHovězíZe života řezníkůAmaso nově kromě čestru zpracovává další plemena z českých chovů. Která to jsou?Dodavatelé masa do Ambiente nově pracují také s angusem, charolais a dalšími plemeny.
Práce v gastruManažerka směny Míša z plzeňského Lokálu: Zásadní je osobní přístupRozhovor s manažerkou směny z plzeňského Lokálu Pod Divadlem.
MMHovězíPoznáváme partie hovězího masa: karabáčekHovězí karabáček – méně známý kus masa mezi kližkou a šálem. Libový, šťavnatý a ideální na guláš i pečení.
PPO čepování pivaStartuje osmý ročník soutěže výčepních Ambiente: Kdo letos zabojuje ve Zlaté pípě?V Ambiente startuje osmý ročník soutěže Zlatá pípa. Poznejte sedm výčepních, kteří se utkají nejen v pivním pětiboji.