Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Začátky La Degustation: Měli jsme sen, který jsme se neodvažovali vyslovit
Osobnosti gastronomieKoprovka podle receptu z konce 19. století aneb Oldřich Sahajdák a jeho MaruškaV 19. století podle ní vařily nevěsty, dnes kuchaři michelinské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise. Proč …Víno282 lahví od Nestarce pro La Degustation: Jak to celé vzniklo?V michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise párují limitovanou edici vína od vinaře Milana Nestarce. Nechali jsme si …Osobnosti gastronomie„Přeju si najímat lidi, kteří mě chtějí předběhnout,“ říká Marco Christov, šéfkuchař La DegustationRozhovor s Marcem Christovem, šéfkuchařem La Degustation Bohême Bourgeoise. O respektu a mantinelech v kuchyni, o egu a …ZákulisíCo se děje v gastruJak vypadá La Degustation po rekonstrukci?<strong>Interiér michelinské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise se změnil k nepoznání. Zveme vás na prohlídku! Moje místaKam chodí šéfkuchaři na jídlo? Marco Christov nedá dopustit na asijskou kuchyni i tradiční koláčeSous-chef La Degustation nás provedl svými srdcovými podniky.Podcast Co dům dalHospodská historieCo dům dal: Po stopách kuchařky a autorky Marie B. SvobodovéPoslechněte si podcast o minulosti pražských domů, českých jídel i o zajímavých osobnostech z historie gastronomie.Práce v gastruPříprava očima servírky v La Degustation Bohême BourgeoiseV kolik hodin chodí do personál z placu do práce, když restaurace otevírá v 18 hodin?Práce v gastruSako, nebo zástěra: Jak se tvořily uniformy pro La Degustation Bohême Bourgoise?Jak probíhá převlečení a přezutí v La Degustation Bohême Bourgoise, Lokálech a spol.? Probírali jsme to s dvorní …Co se děje v gastruMichelinští komisaři hodnotili 33 českých podniků. Ale jen dvěma dali hvězduLa Degustation Bohême Bourgeoise a Field obhájili, Alcron o hvězdičku Michelin přišel. ZákulisíOsobnosti gastronomieRekonstrukce michelinské restaurace a všechno, co o ní chcete vědět S designérem Michalem Froňkem ze studia Olgoj Chorchoj o chystané proměně La Degustation Bohême Bourgeoise. Práce v gastruŠéfkuchař Oldřich Sahajdák: Máme sice hvězdu, ale jsme jen hospoda v HaštalskéJak se po koronakrizi vaří a přemýšlí v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise? Vyzpovídali jsme …Co se děje v gastruV novém za 17 dníNa proměnu La Degustation Bohême Bourgeoise bylo jenom 17 dní. Jak se to stihlo? caretcaret
Osobnosti gastronomieKoprovka podle receptu z konce 19. století aneb Oldřich Sahajdák a jeho MaruškaV 19. století podle ní vařily nevěsty, dnes kuchaři michelinské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise. Proč …
Víno282 lahví od Nestarce pro La Degustation: Jak to celé vzniklo?V michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise párují limitovanou edici vína od vinaře Milana Nestarce. Nechali jsme si …
Osobnosti gastronomie„Přeju si najímat lidi, kteří mě chtějí předběhnout,“ říká Marco Christov, šéfkuchař La DegustationRozhovor s Marcem Christovem, šéfkuchařem La Degustation Bohême Bourgeoise. O respektu a mantinelech v kuchyni, o egu a …
ZákulisíCo se děje v gastruJak vypadá La Degustation po rekonstrukci?<strong>Interiér michelinské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise se změnil k nepoznání. Zveme vás na prohlídku!
Moje místaKam chodí šéfkuchaři na jídlo? Marco Christov nedá dopustit na asijskou kuchyni i tradiční koláčeSous-chef La Degustation nás provedl svými srdcovými podniky.
Podcast Co dům dalHospodská historieCo dům dal: Po stopách kuchařky a autorky Marie B. SvobodovéPoslechněte si podcast o minulosti pražských domů, českých jídel i o zajímavých osobnostech z historie gastronomie.
Práce v gastruPříprava očima servírky v La Degustation Bohême BourgeoiseV kolik hodin chodí do personál z placu do práce, když restaurace otevírá v 18 hodin?
Práce v gastruSako, nebo zástěra: Jak se tvořily uniformy pro La Degustation Bohême Bourgoise?Jak probíhá převlečení a přezutí v La Degustation Bohême Bourgoise, Lokálech a spol.? Probírali jsme to s dvorní …
Co se děje v gastruMichelinští komisaři hodnotili 33 českých podniků. Ale jen dvěma dali hvězduLa Degustation Bohême Bourgeoise a Field obhájili, Alcron o hvězdičku Michelin přišel.
ZákulisíOsobnosti gastronomieRekonstrukce michelinské restaurace a všechno, co o ní chcete vědět S designérem Michalem Froňkem ze studia Olgoj Chorchoj o chystané proměně La Degustation Bohême Bourgeoise.
Práce v gastruŠéfkuchař Oldřich Sahajdák: Máme sice hvězdu, ale jsme jen hospoda v HaštalskéJak se po koronakrizi vaří a přemýšlí v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise? Vyzpovídali jsme …
Co se děje v gastruV novém za 17 dníNa proměnu La Degustation Bohême Bourgeoise bylo jenom 17 dní. Jak se to stihlo?
Práce v gastruRozdělení pozic v kuchyni La Degustation Bohême Bourgeoise: tady se jede podle francouzského semaforuOmáčkář, masák nebo sklepmistr. Jaké pozice se denně rozdělují v michelinské restauraci La Degustation Bohême …Práce v gastruZdeněk Oudes z La Degustation Bohême Bourgeoise: Michelinský servis nestojí na rukavičkách a stříbrných platechO číšnické rutině a lidskosti v uniformě, o hrdosti a stříbrných podnosech jsme si vyprávěli se Zdeňkem Oudesem, …Hospodská historieŠkola Marie B. Svobodové aneb Jak vznikla kuchařská bible z 19. století?Odhalujeme záhadný příběh Marie B. Svobodové – a jejího veledíla, které dodnes ovlivňuje českou gastronomii. Osobnosti gastronomieJako dítě pomáhal rodičům v Tržnici, dnes dodává zeleninu do Esky i La DegustationKdo se stará o zeleninu v restauracích Ambiente a jak náročné je dostat suroviny z pole do kuchyně? Zašli jsme do …ZákulisíPříběh talíře, který připomíná bublinkovou fóliiŠpičkový český design, špičkoví čeští skláři a špičková česká kuchyně. V La Degustation Bohême Bourgeoise se tohle …Osobnosti gastronomieZnám sběrače a lovce, říká Libor Beran, nákupčí pro michelinskou restauraciJak vypadá běžný den člověka, který nakupuje pro michelinskou restauraci? BarZavolejte mi juiciéra! Takhle vzniká nealkoholické párování v La Degustation Bohême BourgeoiseUž jste slyšeli o nealkoholickém párování jídel a nápojů? Nahlédněte do zákulisí La Degustation Bohême Bourgeoise a …caretcaret
Práce v gastruRozdělení pozic v kuchyni La Degustation Bohême Bourgeoise: tady se jede podle francouzského semaforuOmáčkář, masák nebo sklepmistr. Jaké pozice se denně rozdělují v michelinské restauraci La Degustation Bohême …
Práce v gastruZdeněk Oudes z La Degustation Bohême Bourgeoise: Michelinský servis nestojí na rukavičkách a stříbrných platechO číšnické rutině a lidskosti v uniformě, o hrdosti a stříbrných podnosech jsme si vyprávěli se Zdeňkem Oudesem, …
Hospodská historieŠkola Marie B. Svobodové aneb Jak vznikla kuchařská bible z 19. století?Odhalujeme záhadný příběh Marie B. Svobodové – a jejího veledíla, které dodnes ovlivňuje českou gastronomii.
Osobnosti gastronomieJako dítě pomáhal rodičům v Tržnici, dnes dodává zeleninu do Esky i La DegustationKdo se stará o zeleninu v restauracích Ambiente a jak náročné je dostat suroviny z pole do kuchyně? Zašli jsme do …
ZákulisíPříběh talíře, který připomíná bublinkovou fóliiŠpičkový český design, špičkoví čeští skláři a špičková česká kuchyně. V La Degustation Bohême Bourgeoise se tohle …
Osobnosti gastronomieZnám sběrače a lovce, říká Libor Beran, nákupčí pro michelinskou restauraciJak vypadá běžný den člověka, který nakupuje pro michelinskou restauraci?
BarZavolejte mi juiciéra! Takhle vzniká nealkoholické párování v La Degustation Bohême BourgeoiseUž jste slyšeli o nealkoholickém párování jídel a nápojů? Nahlédněte do zákulisí La Degustation Bohême Bourgeoise a …
ZákulisíCo jste možná nevěděli o Lokálu Pod DivadlemNejvětší pivní zahrádka, jediná generální manažerka a extra výčep – to a mnohé další je plzeňský Lokál. Pro inspiraciRecepty6 receptů pro děti od kuchařů z AmbienteSlané a sladké recepty, které pro děti připravili kuchaři z Ambiente. Pro inspiraciZákulisíKam putují Obědy pro dalšího? Podívali jsme se do Oděvní bankyK balíčkům s oblečením se samoživitelkám vkládají karty na obědy zdarma, loni jsme jich rozdali 900! NNReceptyStředoevropská kuchyněRecept na chřestový knedlíkVyzkoušejte historický recept na chřestový knedlík z roku 1759 v moderní verzi. Postup, suroviny i tipy na servírování. Pro inspiraciReceptyTříchodová večeře bez stresu: manuál i s receptyJak naplánovat večeři, která bude chuťově ladit a nezničí vás její příprava? MMZe života řezníkůOsobnosti gastronomieHonza Macík z Kantýny: šéfřezník musí umět hlavně dobře plánovatS řezníkem Kantýny jsme se bavili o bourárně, masových nadšencích bez řeznické školy i o zákaznických dotazech, které potěší. MMZe života řezníkůGastro výletyŘezníkův průvodce po PařížiNazdobené pulty a masné výrobky, teriny, rotisserie. Během návštěvy Paříže zkuste jeden z tipů, který přivezli řezníci Ambiente. Pro inspiraciKam s dětmi v Ambiente: do Lokálu na menší porce nebo si užít hračky v Pizza NuovaDěti jsou v Ambiente vítané. Užijte si s nimi Den dětí nebo kterýkoliv jiný den.
ZákulisíCo jste možná nevěděli o Lokálu Pod DivadlemNejvětší pivní zahrádka, jediná generální manažerka a extra výčep – to a mnohé další je plzeňský Lokál.
Pro inspiraciRecepty6 receptů pro děti od kuchařů z AmbienteSlané a sladké recepty, které pro děti připravili kuchaři z Ambiente.
Pro inspiraciZákulisíKam putují Obědy pro dalšího? Podívali jsme se do Oděvní bankyK balíčkům s oblečením se samoživitelkám vkládají karty na obědy zdarma, loni jsme jich rozdali 900!
NNReceptyStředoevropská kuchyněRecept na chřestový knedlíkVyzkoušejte historický recept na chřestový knedlík z roku 1759 v moderní verzi. Postup, suroviny i tipy na servírování.
Pro inspiraciReceptyTříchodová večeře bez stresu: manuál i s receptyJak naplánovat večeři, která bude chuťově ladit a nezničí vás její příprava?
MMZe života řezníkůOsobnosti gastronomieHonza Macík z Kantýny: šéfřezník musí umět hlavně dobře plánovatS řezníkem Kantýny jsme se bavili o bourárně, masových nadšencích bez řeznické školy i o zákaznických dotazech, které potěší.
MMZe života řezníkůGastro výletyŘezníkův průvodce po PařížiNazdobené pulty a masné výrobky, teriny, rotisserie. Během návštěvy Paříže zkuste jeden z tipů, který přivezli řezníci Ambiente.
Pro inspiraciKam s dětmi v Ambiente: do Lokálu na menší porce nebo si užít hračky v Pizza NuovaDěti jsou v Ambiente vítané. Užijte si s nimi Den dětí nebo kterýkoliv jiný den.