Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Nadrobno z UMuBřezen v kuchyni: čerstvý salát, divoké byliny a syté postní pražmoStředoevropská kuchyně
SurovinyŠéfkuchař Martin Štangl radí, které sezonní bylinky využít při vařeníZelená je dobrá! Zvlášť pokud jde o pesta, nádivky nebo pomazánky z jarních bylinek.Teorie, tipy a trikyZelenina, maso i mléčné výrobky. Vybrali jsme 13 českých farmářů, které byste měli znátŠéfkuchaři z Ambiente podnikli výlet za českými farmáři. A za tyhle by dali ruku do ohně.SurovinyProč luštěniny před vařením namočit? Nadýmání není jediný důvodProč a jak se luštěniny správně předmáčejí?DochucováníJak dokyselit jídlo: 5 + 1 způsobů podle šéfkuchařůVíte, jak to chodí – když jídlu něco schází, nejspíš potřebuje dokyselit. Čím? SurovinyHoubařská sezona začíná na jaře aneb Jarní houby na talířiHoubařská sezona už odstartovala! Jak hledat, poznat a zpracovat jarní houby, které se často přehlížejí v lese i …ReceptySurovinyBylina týdne: Sedmikráska chudobka. Skvěle chutná v omeletě S čím vším vám bude chutnat a proč se na květy vypravit v pravé poledne? SurovinyObilí na talíři jako dostupný zdroj inspiraceJak se dají v (profi) kuchyni využít celá zrna obilovin a jaké benefity nabízejí původní druhy a odrůdy? caretcaret
SurovinyŠéfkuchař Martin Štangl radí, které sezonní bylinky využít při vařeníZelená je dobrá! Zvlášť pokud jde o pesta, nádivky nebo pomazánky z jarních bylinek.
Teorie, tipy a trikyZelenina, maso i mléčné výrobky. Vybrali jsme 13 českých farmářů, které byste měli znátŠéfkuchaři z Ambiente podnikli výlet za českými farmáři. A za tyhle by dali ruku do ohně.
SurovinyProč luštěniny před vařením namočit? Nadýmání není jediný důvodProč a jak se luštěniny správně předmáčejí?
DochucováníJak dokyselit jídlo: 5 + 1 způsobů podle šéfkuchařůVíte, jak to chodí – když jídlu něco schází, nejspíš potřebuje dokyselit. Čím?
SurovinyHoubařská sezona začíná na jaře aneb Jarní houby na talířiHoubařská sezona už odstartovala! Jak hledat, poznat a zpracovat jarní houby, které se často přehlížejí v lese i …
ReceptySurovinyBylina týdne: Sedmikráska chudobka. Skvěle chutná v omeletě S čím vším vám bude chutnat a proč se na květy vypravit v pravé poledne?
SurovinyObilí na talíři jako dostupný zdroj inspiraceJak se dají v (profi) kuchyni využít celá zrna obilovin a jaké benefity nabízejí původní druhy a odrůdy?
Milujeme dobré masoRyby a mořské plodyReceptyRyba šestkrát jinak: Zkuste papilotu nebo sashimiJaká úprava svědčí mořským rybám, jaká naopak sladkovodním a proč vyzkoušet i japonský styl?Milujeme dobré masoRyby a mořské plodyTeorie, tipy a trikyJak poznat čerstvou rybu? Zaručené tipy od šéfkuchařeJednoduchý manuál, díky kterému si domů přinesete skutečně čerstvou rybu.Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyFiletujte jako šéfkuchař. Tipy a triky, jak vykostit vánočního kapraŘíkáte si, že se filetování radši vyhnete? S naším videonávodem to zvládnete raz dva!Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyMálo dotyků a čistý nůž aneb 4 zásadní kroky při úpravě rybCo dělat, a čemu se rozhodně vyhnout, když chcete dostat z rybího masa to nejlepší?caretcaret
Milujeme dobré masoRyby a mořské plodyReceptyRyba šestkrát jinak: Zkuste papilotu nebo sashimiJaká úprava svědčí mořským rybám, jaká naopak sladkovodním a proč vyzkoušet i japonský styl?
Milujeme dobré masoRyby a mořské plodyTeorie, tipy a trikyJak poznat čerstvou rybu? Zaručené tipy od šéfkuchařeJednoduchý manuál, díky kterému si domů přinesete skutečně čerstvou rybu.
Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyFiletujte jako šéfkuchař. Tipy a triky, jak vykostit vánočního kapraŘíkáte si, že se filetování radši vyhnete? S naším videonávodem to zvládnete raz dva!
Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyMálo dotyků a čistý nůž aneb 4 zásadní kroky při úpravě rybCo dělat, a čemu se rozhodně vyhnout, když chcete dostat z rybího masa to nejlepší?
Teorie, tipy a trikyNevyhazujte to! Skvělá jídla z „odpadu“Skryté poklady, které čekají jen na to, až je objevíte. Ano, u vás v kuchyni.Teorie, tipy a trikyZero waste aneb 6 způsobů, jak se zbavit odpadu v kuchyniI malý krok k zero waste podpoří velkou myšlenku. Jak začít a co to v provozu restaurace obnáší?Teorie, tipy a trikyCo mít v lednici, abyste si v momentě uvařili skvělé jídlo?Tyhle suroviny mějte doma pořád a už vás nebude trápit, že jste zapomněli nakoupit na večeři!ChlebaSurovinyCo se zbylým kváskem v kuchyni?Jak zpracovat kvásek, který zbývá při pečení chleba? caretcaret
Teorie, tipy a trikyNevyhazujte to! Skvělá jídla z „odpadu“Skryté poklady, které čekají jen na to, až je objevíte. Ano, u vás v kuchyni.
Teorie, tipy a trikyZero waste aneb 6 způsobů, jak se zbavit odpadu v kuchyniI malý krok k zero waste podpoří velkou myšlenku. Jak začít a co to v provozu restaurace obnáší?
Teorie, tipy a trikyCo mít v lednici, abyste si v momentě uvařili skvělé jídlo?Tyhle suroviny mějte doma pořád a už vás nebude trápit, že jste zapomněli nakoupit na večeři!
ReceptyLehké jídlo, které si zamilujete! Vyzkoušejte grilovaná salátová srdíčka od KalendůJednou ochutnáte, navždy jim propadnete.ReceptyJemná kulajda z restaurace ČestrJak ji vaří v restauraci Čestr?ReceptyRecept na kvašenou červenou pšenici s houbami podle EskyRecept na evergreen z Karlína – s houbami a jehličím! DochucováníReceptyFenomén koprovka! Jak ji dokážou vychutit šéfkuchaři?Jaký postup dodržují šéfkuchaři nad hrncem koprové omáčky? Návod na milovanou českou klasiku nám objasnili v Kuchyni, U …ReceptyŘedkvičkový salát z KantýnyŘedkvičkový salát z Kantýny je osvěžující kombinací křupavé zeleniny, svěžích bylinek a lahodné zálivky, která povznese …SurovinyReceptyJarní vaření z divokých bylinekPopenec v čokoládě, ravioli plněné brutnákem nebo čatní z pampelišek. Jak přivítat jaro v kuchyni? caretcaret
ReceptyLehké jídlo, které si zamilujete! Vyzkoušejte grilovaná salátová srdíčka od KalendůJednou ochutnáte, navždy jim propadnete.
ReceptyRecept na kvašenou červenou pšenici s houbami podle EskyRecept na evergreen z Karlína – s houbami a jehličím!
DochucováníReceptyFenomén koprovka! Jak ji dokážou vychutit šéfkuchaři?Jaký postup dodržují šéfkuchaři nad hrncem koprové omáčky? Návod na milovanou českou klasiku nám objasnili v Kuchyni, U …
ReceptyŘedkvičkový salát z KantýnyŘedkvičkový salát z Kantýny je osvěžující kombinací křupavé zeleniny, svěžích bylinek a lahodné zálivky, která povznese …
SurovinyReceptyJarní vaření z divokých bylinekPopenec v čokoládě, ravioli plněné brutnákem nebo čatní z pampelišek. Jak přivítat jaro v kuchyni?
Osobnosti gastronomieZákulisíNaše maso má gin s příchutí špeku od Garage22Jak se vyrabí gin Špek a křen v palírně Garage22 pro řeznictví Naše maso? MMCo se děje v gastruZe života řezníkůJak si Česko vedlo na World Butchers‘ Challenge?Během posledních březnových dní se v Paříži uskutečnil světový řeznický šampionát, World Butchers‘ Challenge. Česko v letošním roce poprvé vyslalo svou reprezentantku, stala se jí Monika Remeš. ReceptyZeleninová polévka s medvědím česnekemRecept na polévku s medvědím česnekem. A kde ho sbírat? PPOsobnosti gastronomieO čepování pivaMagda Hoppová z Pultu: Nepřestat objevovat a vzdělávat seRozhovor s Magdou Hoppovou – výčepní z pivního baru Pult. NNStředoevropská kuchyněSurovinyDuben v kuchyni: od surovin po tradiceSezonní recepty a tipy na měsíc duben. NNStředoevropská kuchyněSlané pečeníZnáte plecovník? Připravte si doma tradiční chleba se zapečeným masemRecept na plecovník – tradiční velikonoční jídlo z Opavska. SurovinyDochucováníFermentované citrony z restaurace ŠtanglRecept na nakládané citrony, které vylepší slaná i sladká jídla. PPJak se vaří pivoPivní radostiVyzkoušejte si řemeslo sládka! Celodenní pivní zážitek u Dvou kohoutůMáte rádi malé pivovary? Zajímá vás práce sládka? Tak přesně pro vás je zážitek Den se sládkem u Dvou kohoutů!
Osobnosti gastronomieZákulisíNaše maso má gin s příchutí špeku od Garage22Jak se vyrabí gin Špek a křen v palírně Garage22 pro řeznictví Naše maso?
MMCo se děje v gastruZe života řezníkůJak si Česko vedlo na World Butchers‘ Challenge?Během posledních březnových dní se v Paříži uskutečnil světový řeznický šampionát, World Butchers‘ Challenge. Česko v letošním roce poprvé vyslalo svou reprezentantku, stala se jí Monika Remeš.
PPOsobnosti gastronomieO čepování pivaMagda Hoppová z Pultu: Nepřestat objevovat a vzdělávat seRozhovor s Magdou Hoppovou – výčepní z pivního baru Pult.
NNStředoevropská kuchyněSurovinyDuben v kuchyni: od surovin po tradiceSezonní recepty a tipy na měsíc duben.
NNStředoevropská kuchyněSlané pečeníZnáte plecovník? Připravte si doma tradiční chleba se zapečeným masemRecept na plecovník – tradiční velikonoční jídlo z Opavska.
SurovinyDochucováníFermentované citrony z restaurace ŠtanglRecept na nakládané citrony, které vylepší slaná i sladká jídla.
PPJak se vaří pivoPivní radostiVyzkoušejte si řemeslo sládka! Celodenní pivní zážitek u Dvou kohoutůMáte rádi malé pivovary? Zajímá vás práce sládka? Tak přesně pro vás je zážitek Den se sládkem u Dvou kohoutů!