Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Nadrobno z UMuÚnor v kuchyni: pěstujte řeřichu, naložte zelí a oslavte Tučný čtvrtekStředoevropská kuchyně
Suroviny11 zajímavostí, díky kterým si zamilujete luštěninyLuštěniny se vracejí na talíře – a důvodů je k tomu víc než dost! Milujeme dobré masoZe života řezníkůZabijačkový slovník: Jaký je rozdíl mezi jelitem a jitrnicí? A čemu se říká řeznický popcorn?Jak rozumět zabijačkové hantýrce?SurovinyKdyž mrkev, tak tuk aneb 6 užitečných faktů o mrkvi Fialová, žlutá, oranžová. Jak pestré dokáže být vaření s „obyčejnou“ mrkví? Milujeme dobré masoVnitřnostiVaření s masemVykouzlete z vnitřností plnohodnotné jídlo: dejte šanci játrům, brzlíku, jazyku nebo srdíčkůmU Kalendů je od začátku zapojili do hry a na menu. Zeptali jsme se, jak vnitřnosti upravovat, abyste z nich dostali to …SurovinyHouby v zimě? Víme, které druhy sbírat a k čemu se hodíHoubaře mrazy nezastaví! Co se dá ulovit při zimní procházce lesem?caretcaret
Suroviny11 zajímavostí, díky kterým si zamilujete luštěninyLuštěniny se vracejí na talíře – a důvodů je k tomu víc než dost!
Milujeme dobré masoZe života řezníkůZabijačkový slovník: Jaký je rozdíl mezi jelitem a jitrnicí? A čemu se říká řeznický popcorn?Jak rozumět zabijačkové hantýrce?
SurovinyKdyž mrkev, tak tuk aneb 6 užitečných faktů o mrkvi Fialová, žlutá, oranžová. Jak pestré dokáže být vaření s „obyčejnou“ mrkví?
Milujeme dobré masoVnitřnostiVaření s masemVykouzlete z vnitřností plnohodnotné jídlo: dejte šanci játrům, brzlíku, jazyku nebo srdíčkůmU Kalendů je od začátku zapojili do hry a na menu. Zeptali jsme se, jak vnitřnosti upravovat, abyste z nich dostali to …
SurovinyHouby v zimě? Víme, které druhy sbírat a k čemu se hodíHoubaře mrazy nezastaví! Co se dá ulovit při zimní procházce lesem?
SurovinyKysané zelí vs. kimchi: Jaký je rozdíl mezi českou a korejskou specialitou?Nahlédněte s námi do tajů kysaného zelí a kimchi. SurovinySilná polévka, hranolky i zmrzlina. Co dalšího umí pastinák? Koupit na trhu pastinák se vyplatí! Proč se na něj v kuchyni zapomnělo a jaké recepty mu vracejí uznání? SurovinyDo těstovin, jako dezert i ke zvěřině. Jak využít topinambur?V restauraci Pasta Fresca si topinambur nedávno vybrali jako hlavní surovinu kulinářské akce. „Roste od podzimu do …Milujeme dobré masoVnitřnostiVaření s masemPrejt, prdelačka nebo jitrnice. Zabijačkové pochoutky, které musíte ochutnatOd mozečku po kopýtko!SurovinyProč luštěniny před vařením namočit? Nadýmání není jediný důvodProč a jak se luštěniny správně předmáčejí?SurovinyPozoruhodný pastinák. Jak ho skladovat, aby vydržel celou zimu?Co je dobré vědět, než se pustíte do přípravy pastináku? Co se děje v gastruMrkev místo kaviáru – zeleninová budoucnost fine dininguStane se jednou z masa příloha k zelenině?caretcaret
SurovinyKysané zelí vs. kimchi: Jaký je rozdíl mezi českou a korejskou specialitou?Nahlédněte s námi do tajů kysaného zelí a kimchi.
SurovinySilná polévka, hranolky i zmrzlina. Co dalšího umí pastinák? Koupit na trhu pastinák se vyplatí! Proč se na něj v kuchyni zapomnělo a jaké recepty mu vracejí uznání?
SurovinyDo těstovin, jako dezert i ke zvěřině. Jak využít topinambur?V restauraci Pasta Fresca si topinambur nedávno vybrali jako hlavní surovinu kulinářské akce. „Roste od podzimu do …
Milujeme dobré masoVnitřnostiVaření s masemPrejt, prdelačka nebo jitrnice. Zabijačkové pochoutky, které musíte ochutnatOd mozečku po kopýtko!
SurovinyProč luštěniny před vařením namočit? Nadýmání není jediný důvodProč a jak se luštěniny správně předmáčejí?
SurovinyPozoruhodný pastinák. Jak ho skladovat, aby vydržel celou zimu?Co je dobré vědět, než se pustíte do přípravy pastináku?
Co se děje v gastruMrkev místo kaviáru – zeleninová budoucnost fine dininguStane se jednou z masa příloha k zelenině?
Milujeme dobré masoVnitřnostiRecepty s masemZabijačkové chuťovky: Jednohubky trochu jinak podle receptu z KantýnyPrdelačka, uzený jazyk a vepřová hlava jinakMilujeme dobré masoRecepty s masemVnitřnostiNejen zabijačková klasika. Připravte si tlačenku podle receptu z Našeho masaOcet, cibule a tlačenka – dokonalá trojka, která má místo na stole zaručené.ReceptyMasopustní koblihyJak si usmažit, naplnit a vychutnat tradiční koblihy? ReceptyČočková polévka podle kuchaře Václava KoubyRecept z Lokálu, který potěší nejen na Nový rok! Sladké pečeníReceptyMasopustní speciál: Smažené vdolky s povidlyPrsty od sádla, pusa od povidel, ale kobliha to není. Přislaďte si masopust kynutými vdolky! Milujeme dobré masoRecepty s masemVnitřnostiTradiční zabijačkové recepty: zkuste prdelačku, prejt i škvarkovku Tohle jsou nejlepší zabijačkové pochoutkySurovinyReceptyTopinambur na scénu, prosím. Připravte ho se špekem a řasou kombuSérie receptů z pozoruhodných surovin pokračuje! Tentokrát dostal slovo topinambur – co s ním? SurovinyReceptyZelí jako zdravý základ jídelníčku. Víte, že byste ho měli jíst každý den?Proč je zelí tak prospěšné pro naše zdraví?Milujeme dobré masoVnitřnostiRecepty s masemKuřecí, kachní i hovězí. Srdíčka třikrát jinak podle šéfkuchařů z AmbienteV kuchyni bývají často přehlížené, pokud se ale správně připraví, dokážou překvapit jemností i výraznou chutí.Milujeme dobré masoVnitřnostiRecepty s masemVepřová játra: tradiční české jídlo i vydatný zdroj živin. Dejte jim šanci s receptem z Lokálu!Já rád játra, ty rád játra… a díky našemu receptu je budou mít rádi všichni! caretcaret
Milujeme dobré masoVnitřnostiRecepty s masemZabijačkové chuťovky: Jednohubky trochu jinak podle receptu z KantýnyPrdelačka, uzený jazyk a vepřová hlava jinak
Milujeme dobré masoRecepty s masemVnitřnostiNejen zabijačková klasika. Připravte si tlačenku podle receptu z Našeho masaOcet, cibule a tlačenka – dokonalá trojka, která má místo na stole zaručené.
Sladké pečeníReceptyMasopustní speciál: Smažené vdolky s povidlyPrsty od sádla, pusa od povidel, ale kobliha to není. Přislaďte si masopust kynutými vdolky!
Milujeme dobré masoRecepty s masemVnitřnostiTradiční zabijačkové recepty: zkuste prdelačku, prejt i škvarkovku Tohle jsou nejlepší zabijačkové pochoutky
SurovinyReceptyTopinambur na scénu, prosím. Připravte ho se špekem a řasou kombuSérie receptů z pozoruhodných surovin pokračuje! Tentokrát dostal slovo topinambur – co s ním?
SurovinyReceptyZelí jako zdravý základ jídelníčku. Víte, že byste ho měli jíst každý den?Proč je zelí tak prospěšné pro naše zdraví?
Milujeme dobré masoVnitřnostiRecepty s masemKuřecí, kachní i hovězí. Srdíčka třikrát jinak podle šéfkuchařů z AmbienteV kuchyni bývají často přehlížené, pokud se ale správně připraví, dokážou překvapit jemností i výraznou chutí.
Milujeme dobré masoVnitřnostiRecepty s masemVepřová játra: tradiční české jídlo i vydatný zdroj živin. Dejte jim šanci s receptem z Lokálu!Já rád játra, ty rád játra… a díky našemu receptu je budou mít rádi všichni!
Teorie, tipy a trikySuroviny4 způsoby, jak obarvit vejce udržitelněJak na Velikonoce obarvit vejce ze zbytků v kuchyni. ReceptyLehké a rychlé jídlo: jarní brambory s labnehemRychlý recept bez masa, zato se spoustou chutí i textur. Co se děje v gastruPředstavujeme limitovanou edici talířů s kaprem od MaskeraŽádný obyčejný talíř, ale umělecký předmět. Díky precizní spolupráci malíře, designéra a mistra keramické dílny vzniklo třináct porcelánových talířů s kaprem. Sladké pečeníVelikonoční beránek podle mistrů cukrářů z MyšákaRecept na lahodného velikonočního beránka, kterého zvládne upéct i začátečník. VínoTeorie, tipy a trikyPárování vín a sýrů. Naučte se jednoduchá pravidlaTipy sommelierů z Bokovky, jak chytře kombinovat vína a sýry. Práce v gastru7+1 věcí, bez kterých se kuchař neobejdeChystáte se první směnu do kuchyně? Víme, co byste si měli vzít s sebou! Sladké pečeníVelikonoční mazanec z EskyRecept na tradiční český mazanec z Esky, po kterém se jen zapráší. Sladké pečeníVelikonoční beránek podle cukrářky Sabiny z AmbienteRecept na tvarohového velikonočního beránka a jak na to, aby byl krásně vláčný.
Teorie, tipy a trikySuroviny4 způsoby, jak obarvit vejce udržitelněJak na Velikonoce obarvit vejce ze zbytků v kuchyni.
ReceptyLehké a rychlé jídlo: jarní brambory s labnehemRychlý recept bez masa, zato se spoustou chutí i textur.
Co se děje v gastruPředstavujeme limitovanou edici talířů s kaprem od MaskeraŽádný obyčejný talíř, ale umělecký předmět. Díky precizní spolupráci malíře, designéra a mistra keramické dílny vzniklo třináct porcelánových talířů s kaprem.
Sladké pečeníVelikonoční beránek podle mistrů cukrářů z MyšákaRecept na lahodného velikonočního beránka, kterého zvládne upéct i začátečník.
VínoTeorie, tipy a trikyPárování vín a sýrů. Naučte se jednoduchá pravidlaTipy sommelierů z Bokovky, jak chytře kombinovat vína a sýry.
Práce v gastru7+1 věcí, bez kterých se kuchař neobejdeChystáte se první směnu do kuchyně? Víme, co byste si měli vzít s sebou!
Sladké pečeníVelikonoční mazanec z EskyRecept na tradiční český mazanec z Esky, po kterém se jen zapráší.
Sladké pečeníVelikonoční beránek podle cukrářky Sabiny z AmbienteRecept na tvarohového velikonočního beránka a jak na to, aby byl krásně vláčný.