Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Nadrobno z UMuMise obilí aneb Kudy vede cesta Ambiente za lepší a kvalitnější moukou
Nadrobno z UMuMoukaMise obilíPrůvodce různými druhy mouky: Od hladké až po cizrnovouA o mouce z hrachu jste už slyšeli?Nadrobno z UMuMise obilíNa exkurzi v genové bance. Jaká je budoucnost obilí?Jak se archivují stoleté odrůdy obilovin a které z nich mají budoucnost na poli i v gastronomii? Zašli jsme na polní …Nadrobno z UMuMise obilíMartin Hutař z Probia: Staré odrůdy obilovin se vrací mezi běžné konzumentyRozhovor s Martinem Hutařem z firmy Probio – o pionýrství na českém trhu a starých obilovinách, ale také o nedávných …Nadrobno z UMuChlebaMise obilí12 zásadních milníků chleba v AmbienteChleba symbolizuje řemeslo v Ambiente! Jak probíhaly pokusy o českou šumavu po italsku a kolik let trvalo, než se Eska …Nadrobno z UMuMoukaMise obilíMouka budoucnosti! Co víme o populační pšenici?Do UMu na Národní přijelo 8 kilo mouky z Berlína. Proč? Nadrobno z UMuMoukaMouka a pečeníMise obilíVíte, že v mouce není lepek?Titulek vás neklame! Lepek jako takový byste v mouce nenašli – kde je mu konec? Nadrobno z UMuMise obilíReportáž z Mlýna Dubecko: Ambiente na cestě za dobrou moukouJak to chodí ve mlýně a co je potřeba k tomu, aby se sklizeň obilí proměnila v mouku, kterou ocení pekař i cukrář? Lidé …Nadrobno z UMuMoukaMise obilíMouka, to je kumšt. Zorientujte se v různých typech Výběr mouky je pro pekaře stěžejní. Podle čeho se rozhodují? Nadrobno z UMuMoukaMise obilíJak se hledá mouka pro pekaře z EskyPříběh o tom, jak pekaři z Esky nevzdali boj za tu správnou mouku.Mouka a pečeníOsobnosti gastronomie„Oproti těstu jsme všichni malí,“ říká Juliana Fischerová alias MaškrtnicaKam se posouvá česká pekařina a proč se stal chleba jedním ze symbolů pandemie? U trouby jsme se potkali s blogerkou …Sladké pečení14 sladkých tipů aneb Upečte to jako profesionálRady a zlepšováky zkušených cukrářů. Čtěte, než se pustíte do pečení.caretcaret
Nadrobno z UMuMoukaMise obilíPrůvodce různými druhy mouky: Od hladké až po cizrnovouA o mouce z hrachu jste už slyšeli?
Nadrobno z UMuMise obilíNa exkurzi v genové bance. Jaká je budoucnost obilí?Jak se archivují stoleté odrůdy obilovin a které z nich mají budoucnost na poli i v gastronomii? Zašli jsme na polní …
Nadrobno z UMuMise obilíMartin Hutař z Probia: Staré odrůdy obilovin se vrací mezi běžné konzumentyRozhovor s Martinem Hutařem z firmy Probio – o pionýrství na českém trhu a starých obilovinách, ale také o nedávných …
Nadrobno z UMuChlebaMise obilí12 zásadních milníků chleba v AmbienteChleba symbolizuje řemeslo v Ambiente! Jak probíhaly pokusy o českou šumavu po italsku a kolik let trvalo, než se Eska …
Nadrobno z UMuMoukaMise obilíMouka budoucnosti! Co víme o populační pšenici?Do UMu na Národní přijelo 8 kilo mouky z Berlína. Proč?
Nadrobno z UMuMoukaMouka a pečeníMise obilíVíte, že v mouce není lepek?Titulek vás neklame! Lepek jako takový byste v mouce nenašli – kde je mu konec?
Nadrobno z UMuMise obilíReportáž z Mlýna Dubecko: Ambiente na cestě za dobrou moukouJak to chodí ve mlýně a co je potřeba k tomu, aby se sklizeň obilí proměnila v mouku, kterou ocení pekař i cukrář? Lidé …
Nadrobno z UMuMoukaMise obilíMouka, to je kumšt. Zorientujte se v různých typech Výběr mouky je pro pekaře stěžejní. Podle čeho se rozhodují?
Nadrobno z UMuMoukaMise obilíJak se hledá mouka pro pekaře z EskyPříběh o tom, jak pekaři z Esky nevzdali boj za tu správnou mouku.
Mouka a pečeníOsobnosti gastronomie„Oproti těstu jsme všichni malí,“ říká Juliana Fischerová alias MaškrtnicaKam se posouvá česká pekařina a proč se stal chleba jedním ze symbolů pandemie? U trouby jsme se potkali s blogerkou …
Sladké pečení14 sladkých tipů aneb Upečte to jako profesionálRady a zlepšováky zkušených cukrářů. Čtěte, než se pustíte do pečení.
ChlebaProč řemeslný chleba stojí stovku?Jaká je férová cena za bochník řemeslného chleba a kolik za něj zaplatíte v Praze? MoukaMouka a pečeníMouka, voda, trpělivost. Založte si vlastní kvasNávod pro všechny, kteří si bezpodmínečně chtějí založit vlastní kvas! Nadrobno z UMuMoukaChlebaMise obilíChleba se peče z chlebové mouky!O čem si to povídají pekaři, když se řeší chlebovka? ChlebaChleba doma. V čem ho nejlíp upečete?Na ohni, v remosce, na tálu… Víte, kam s pecnem? ReceptyChlebaUpečte si chleba jako z Esky!Posíláme vám recept přímo od našich pekařů.Osobnosti gastronomie„Jsem jenom kuchař, který peče chleba,“ říká Sláva GrigorikProč a jak se postavil k peci v Pane Nuovo kreativní šéfkuchař Ambiente Sláva Grigoryk? ChlebaVzhůru do Esky! Takhle se peče jejich ikonický chlébExkurze v pekárně Esky. Chleba8 nápadů, jak zpracovat starý chlebaJak proměnit okoralý bochník v delikatesu? ChlebaSláva Grigorik: Pekař musí mít pro chleba citŘíká to Sláva Grigoryk, šéfkuchař v tréninku, který mimo jiné pomáhá ladit chleba v Esce. Seznamte se. Nadrobno z UMuMise obilíChlebaOsobnosti gastronomieAntonio Carlini: Chleba vzniká už na poliRozhovor s pekařem Antoniem Carlini – o živé mouce, „špatném“ lepku a současné pekařině, o modu vivendi a době, která …Nadrobno z UMuChlebaMise obilí12 zásadních milníků chleba v AmbienteChleba symbolizuje řemeslo v Ambiente! Jak probíhaly pokusy o českou šumavu po italsku a kolik let trvalo, než se Eska …Kam v PrazeŘemeslný chléb v Praze : 9 pekáren, kde to křupeRychlý přehled míst, kde se s chlebem pořádně mažou!ChlebaChleba-art aneb Umění na kůrce chleba Chcete dát chlebu přidanou hodnotu? Podepište se na něj. ChlebaJednoduché tipy, jak správně skladovat chlebaZážitek z čerstvě upečeného chleba si můžete prodloužit! Jak na to? MoukaSuroviny5 způsobů, jak se postarat o kvásekVáš kvásek se může dožít spousty let! Jak ho správně uchovávat a krmit? ChlebaVypečená záležitost aneb Proč někteří pekaři pečou chleba dotmava?Proč se chleba v Esce a dalších pekárnách peče hodně dotmava? Sladké pečeníReceptyVětrníky, nebo věnečky? Vyzkoušejte odpalované těsto z MyšákaJak se odpaluje těsto na větrníky i věnečky pod rukama cukrářů z Myšáka?Sladké pečeníReceptyNěkdo to rád sladké? Připravte si karamelový větrník z MyšákaVyzkoušejte recept na oblíbený dezert z cukrárny Myšák.caretcaret
ChlebaProč řemeslný chleba stojí stovku?Jaká je férová cena za bochník řemeslného chleba a kolik za něj zaplatíte v Praze?
MoukaMouka a pečeníMouka, voda, trpělivost. Založte si vlastní kvasNávod pro všechny, kteří si bezpodmínečně chtějí založit vlastní kvas!
Nadrobno z UMuMoukaChlebaMise obilíChleba se peče z chlebové mouky!O čem si to povídají pekaři, když se řeší chlebovka?
Osobnosti gastronomie„Jsem jenom kuchař, který peče chleba,“ říká Sláva GrigorikProč a jak se postavil k peci v Pane Nuovo kreativní šéfkuchař Ambiente Sláva Grigoryk?
ChlebaSláva Grigorik: Pekař musí mít pro chleba citŘíká to Sláva Grigoryk, šéfkuchař v tréninku, který mimo jiné pomáhá ladit chleba v Esce. Seznamte se.
Nadrobno z UMuMise obilíChlebaOsobnosti gastronomieAntonio Carlini: Chleba vzniká už na poliRozhovor s pekařem Antoniem Carlini – o živé mouce, „špatném“ lepku a současné pekařině, o modu vivendi a době, která …
Nadrobno z UMuChlebaMise obilí12 zásadních milníků chleba v AmbienteChleba symbolizuje řemeslo v Ambiente! Jak probíhaly pokusy o českou šumavu po italsku a kolik let trvalo, než se Eska …
Kam v PrazeŘemeslný chléb v Praze : 9 pekáren, kde to křupeRychlý přehled míst, kde se s chlebem pořádně mažou!
ChlebaJednoduché tipy, jak správně skladovat chlebaZážitek z čerstvě upečeného chleba si můžete prodloužit! Jak na to?
MoukaSuroviny5 způsobů, jak se postarat o kvásekVáš kvásek se může dožít spousty let! Jak ho správně uchovávat a krmit?
ChlebaVypečená záležitost aneb Proč někteří pekaři pečou chleba dotmava?Proč se chleba v Esce a dalších pekárnách peče hodně dotmava?
Sladké pečeníReceptyVětrníky, nebo věnečky? Vyzkoušejte odpalované těsto z MyšákaJak se odpaluje těsto na větrníky i věnečky pod rukama cukrářů z Myšáka?
Sladké pečeníReceptyNěkdo to rád sladké? Připravte si karamelový větrník z MyšákaVyzkoušejte recept na oblíbený dezert z cukrárny Myšák.
Slané pečeníReceptyJak se v Čestru peče brioška? A proč se rozhodli zadělávat těsto z celozrnné mouky mleté na kameni? ReceptyRecept na kynutý ovocný knedlík z hradní KuchyněChutná ještě líp, než vypadá! Jak kynou ovocné knedlíky v Kuchyni na Hradě? MoukaReceptyRecept na houskové knedlíky. Vyžaduje hrubě mletou mouku a správnou teplotu mlékaNatřikrát kynutý, ve vodě vařený, máslem maštěný! Milujeme dobré masoUzeninyRecepty s masemBramborové knedlíky s uzeným masem a kyselým zelím: uvařte si je podle osvědčeného receptu z LokáluExistuje české comfort food? My říkáme ano!caretcaret
Slané pečeníReceptyJak se v Čestru peče brioška? A proč se rozhodli zadělávat těsto z celozrnné mouky mleté na kameni?
ReceptyRecept na kynutý ovocný knedlík z hradní KuchyněChutná ještě líp, než vypadá! Jak kynou ovocné knedlíky v Kuchyni na Hradě?
MoukaReceptyRecept na houskové knedlíky. Vyžaduje hrubě mletou mouku a správnou teplotu mlékaNatřikrát kynutý, ve vodě vařený, máslem maštěný!
Milujeme dobré masoUzeninyRecepty s masemBramborové knedlíky s uzeným masem a kyselým zelím: uvařte si je podle osvědčeného receptu z LokáluExistuje české comfort food? My říkáme ano!
Sladké pečeníReceptyBuchty s chlebovým kváskemDalší recept na vypečenou radost z karlínské Esky.Sladké pečeníReceptyMasopustní speciál: Smažené vdolky s povidlyPrsty od sádla, pusa od povidel, ale kobliha to není. Přislaďte si masopust kynutými vdolky! Sladké pečeníReceptyUpečte si doma vyhlášené kremrole z Esky s bílkovým krémemTradiční česká pochoutka podle receptury z karlínské pekárny.Sladké pečeníReceptyTisíc a jeden recept na štrúdl – jak ho pečou šéfcukráři?Rozválet, naplnit, zavinout. Jaký je váš recept na jablečný štrúdl? ReceptySladké pečeníKakaové linecké cukroví s krémem z vaječného likéru. Zkuste recept z MyšákaVánoční klasika v čokoládové verzi s lahodnou náplní.Sladké pečeníReceptyVypečená záležitost! Recept na ořechovou bábovku z Café SavoyPečou ji tu každé ráno – s vlašskými oříšky, čokoládou a notnou dávkou prvorepublikové atmosféry. Jak zní přesný recept …ReceptySladké pečeníVánočka podle receptu Lukáše Pohla z cukrárny MyšákOslaďte si čekání na Ježíška.Sladké pečeníReceptyJednoduchý recept na mandlový croissant od KalendůZapečte si croissant, jako to dělají v pekárně U Kalendů! Sladké pečeníReceptyRecept na dokonalý mazanec z dílny pekařůJaké mazance provoní karlínskou Esku a čím koření mazancové těsto v Café Savoy? Co se děje v gastruPlundra, croissant, danish pastry… Pekař aby se v tom vyznal!Co odlišuje plundru a croissant? A proč se plundrový šáteček zaměňuje s dánským spandauer? Sladké pečeníReceptyUpečte si jedinečné kvasové koláče z EskyJedno těsto, dva druhy koláčů. Jak se pečou v karlínské Esce? Sladké pečeníTipy od cukrářů: Jak upéct vanilkové rohlíčky?Aby se vydařila každá várka milovaného vánočního cukroví!Sladké pečeníReceptyRecept na vánočku podle pekařů z karlínské EskyVyzkoušejte tento recept na zapletenou vánoční tradici.ReceptyVypečené Vánoce: 10 tipů na cukroví podle profíkůPředvánoční porce tipů, se kterými se podaří každá várka cukroví! caretcaret
Sladké pečeníReceptyMasopustní speciál: Smažené vdolky s povidlyPrsty od sádla, pusa od povidel, ale kobliha to není. Přislaďte si masopust kynutými vdolky!
Sladké pečeníReceptyUpečte si doma vyhlášené kremrole z Esky s bílkovým krémemTradiční česká pochoutka podle receptury z karlínské pekárny.
Sladké pečeníReceptyTisíc a jeden recept na štrúdl – jak ho pečou šéfcukráři?Rozválet, naplnit, zavinout. Jaký je váš recept na jablečný štrúdl?
ReceptySladké pečeníKakaové linecké cukroví s krémem z vaječného likéru. Zkuste recept z MyšákaVánoční klasika v čokoládové verzi s lahodnou náplní.
Sladké pečeníReceptyVypečená záležitost! Recept na ořechovou bábovku z Café SavoyPečou ji tu každé ráno – s vlašskými oříšky, čokoládou a notnou dávkou prvorepublikové atmosféry. Jak zní přesný recept …
Sladké pečeníReceptyJednoduchý recept na mandlový croissant od KalendůZapečte si croissant, jako to dělají v pekárně U Kalendů!
Sladké pečeníReceptyRecept na dokonalý mazanec z dílny pekařůJaké mazance provoní karlínskou Esku a čím koření mazancové těsto v Café Savoy?
Co se děje v gastruPlundra, croissant, danish pastry… Pekař aby se v tom vyznal!Co odlišuje plundru a croissant? A proč se plundrový šáteček zaměňuje s dánským spandauer?
Sladké pečeníReceptyUpečte si jedinečné kvasové koláče z EskyJedno těsto, dva druhy koláčů. Jak se pečou v karlínské Esce?
Sladké pečeníTipy od cukrářů: Jak upéct vanilkové rohlíčky?Aby se vydařila každá várka milovaného vánočního cukroví!
Sladké pečeníReceptyRecept na vánočku podle pekařů z karlínské EskyVyzkoušejte tento recept na zapletenou vánoční tradici.
ReceptyVypečené Vánoce: 10 tipů na cukroví podle profíkůPředvánoční porce tipů, se kterými se podaří každá várka cukroví!
ReceptySlané pečeníVůně Itálie: Rozmarýnová focaccia z Pasta FrescyK snídani, svačině i jako příloha!Recepty10 tipů, jak si doma připravit čerstvé těstovinyV receptu na vaječné těstoviny rozhoduje kvalita surovin a jejich poměr, ale také postup a osvědčené zásady. Jakými se …Slané pečeníLehké těsto a nadýchané okraje: Z jaké mouky se peče pravá neapolská pizza?V Pizze Nuově se denně zpracuje okolo sedmdesáti kilo mouky – jaké? A proč ji nedávno vyměnili za jinou?Slané pečeníJe starší než pizza a může se podávat jako dezert! Co potřebujete vědět o focaccii?Odkud se vzal název focaccia a jak důležitý je olivový olej v receptu na slavné italské pečivo? Teorie, tipy a trikyJak se připravují čerstvé těstoviny?Kolik druhů těstovin se denně vyrábí v restauraci Pasta Fresca? Koukali jsme pod ruce Žanetě Šarišské. Slané pečeníReceptyPřipravte si pizzu jako z NeapoleLehká, chuťově vyvážená a plná kvalitních surovin – přesně taková by měla být neapolská pizza. Jak na ni?ReceptyTěstoviny inspirované tvarem půlměsíce. Recept na mezzaluni z Pizzy NuovyČerstvá pasta, rajčata San Marzano, mozzarella fior di latte a bazalka – nic víc, nic míň.caretcaret
ReceptySlané pečeníVůně Itálie: Rozmarýnová focaccia z Pasta FrescyK snídani, svačině i jako příloha!
Recepty10 tipů, jak si doma připravit čerstvé těstovinyV receptu na vaječné těstoviny rozhoduje kvalita surovin a jejich poměr, ale také postup a osvědčené zásady. Jakými se …
Slané pečeníLehké těsto a nadýchané okraje: Z jaké mouky se peče pravá neapolská pizza?V Pizze Nuově se denně zpracuje okolo sedmdesáti kilo mouky – jaké? A proč ji nedávno vyměnili za jinou?
Slané pečeníJe starší než pizza a může se podávat jako dezert! Co potřebujete vědět o focaccii?Odkud se vzal název focaccia a jak důležitý je olivový olej v receptu na slavné italské pečivo?
Teorie, tipy a trikyJak se připravují čerstvé těstoviny?Kolik druhů těstovin se denně vyrábí v restauraci Pasta Fresca? Koukali jsme pod ruce Žanetě Šarišské.
Slané pečeníReceptyPřipravte si pizzu jako z NeapoleLehká, chuťově vyvážená a plná kvalitních surovin – přesně taková by měla být neapolská pizza. Jak na ni?
ReceptyTěstoviny inspirované tvarem půlměsíce. Recept na mezzaluni z Pizzy NuovyČerstvá pasta, rajčata San Marzano, mozzarella fior di latte a bazalka – nic víc, nic míň.
Co se děje v gastruNa Letné otevřela nová Eska. Nabídne pečivo s sebou a produkty na domácí vařeníPražskou Letnou provoněl český chleba z pece na dřevo pekárny Eska. ReceptyTeorie, tipy a trikyNadýchané knedlíky, krémová omáčka. Naučte se je podle profíkůTipy a recepty na perfektní knedlíky a oblíbené české omáčky. Teorie, tipy a trikyReceptyDokonalý vývar krok za krokem. Co do něj přidat a jak dlouho táhnout?Kuřecí i hovězí, tažený přes noc nebo jen několik hodin. Poradíme, jak připravit ten nejlepší vývar. SurovinyJak poznat kvalitní čokoládu a kde ji skladovat?Čokoláda patří mezi nejoblíbenější pochoutky na světě. Ať už ji milujete hořkou, mléčnou, nebo bílou, její historie a využití jsou stejně rozmanité jako její chutě. MoukaNová mouka v Lokálech mění chuť knedlíků. Pochází z mlýna s bohatou historiíPojďte se podívat do mlýna Bohutín, kde se mele mouka pro Lokály. Co se děje v gastruCo jsme servírovali v Ambiente v lednu? Narozeninové menu, novou mouku a něco na zahřátíHlavně, aby vám nebyla zima! Co se děje v gastruSvětoznámý průvodce Gault & Millau ocenil nejlepší restaurace v Česku. Které to jsou?Které podniky se zařadily do uznávaného průvodce Gault & Millau a jak to může prospět české gastronomii? ZákulisíPouzdro na steakový nůž nebo krabice na porcelán. Jak se navrhují obaly pro produkty Ambiente?Barevné, jednoduché, skleněné, papírové… obal musí být hlavně funkční!
Co se děje v gastruNa Letné otevřela nová Eska. Nabídne pečivo s sebou a produkty na domácí vařeníPražskou Letnou provoněl český chleba z pece na dřevo pekárny Eska.
ReceptyTeorie, tipy a trikyNadýchané knedlíky, krémová omáčka. Naučte se je podle profíkůTipy a recepty na perfektní knedlíky a oblíbené české omáčky.
Teorie, tipy a trikyReceptyDokonalý vývar krok za krokem. Co do něj přidat a jak dlouho táhnout?Kuřecí i hovězí, tažený přes noc nebo jen několik hodin. Poradíme, jak připravit ten nejlepší vývar.
SurovinyJak poznat kvalitní čokoládu a kde ji skladovat?Čokoláda patří mezi nejoblíbenější pochoutky na světě. Ať už ji milujete hořkou, mléčnou, nebo bílou, její historie a využití jsou stejně rozmanité jako její chutě.
MoukaNová mouka v Lokálech mění chuť knedlíků. Pochází z mlýna s bohatou historiíPojďte se podívat do mlýna Bohutín, kde se mele mouka pro Lokály.
Co se děje v gastruCo jsme servírovali v Ambiente v lednu? Narozeninové menu, novou mouku a něco na zahřátíHlavně, aby vám nebyla zima!
Co se děje v gastruSvětoznámý průvodce Gault & Millau ocenil nejlepší restaurace v Česku. Které to jsou?Které podniky se zařadily do uznávaného průvodce Gault & Millau a jak to může prospět české gastronomii?
ZákulisíPouzdro na steakový nůž nebo krabice na porcelán. Jak se navrhují obaly pro produkty Ambiente?Barevné, jednoduché, skleněné, papírové… obal musí být hlavně funkční!